Gastro ponuda grada Zadra

Gastro ponuda grada Zadra obiluje bogatom ponudom. Kod Gastro ponude grada Zadra izuzetno je bitno i spomenuti kako taj kraj obiluje i prekrasnim plažama i prekrasnim smještajnim kapacitetima.
U samoj okolici Zadra se nalazi i Queen Beach resort u kojem se mogu pronaći brojni smještajni kapaciteti. Iz kojeg je moguće istraživati brojnu zadarsku gastro ponudu.

A sad, hrana. Ako ćemo gledati jela koja se imenom vežu baš za sam Zadar, onda je tu definitivno pobjednica zadarska torta s narančom. Naime to je jedino jelo koje se imenom veže za ovaj kraj.

Bez obzira kako nema puno jela koji se imenom vežu uz sam Zadar, zapravo je samo jedno jelo. Točnije slastica. Ali je to područje izuzetno bogato jelima iz okruženja.

Zapravo gastro ponuda grada Zadra krije se u tome što je okruženje bogato jelima. Sami taj kraj je bogat razno raznim plodovima mora ali i raznim plodovima zemlje koji krase ovaj kraj.

Možemo spomenuti da je u priobalju razvijeno povrtlarstvo, more zadarskog arhipelaga je bogato bijelom ali prvenstveno plavom ribom. Također područje Ravnih Kotara obiluje prekrasnim vinogradima i maslinicima.

Ne smijemo zaboraviti spomenuti da je ovo područje je bogato i ljekovitim biljem, gljivama.

Što jedu Zadrani?

Gastro ponuda grada Zadra u nekoj instant varijanti broji nekoliko namirnica. Svakako bi morali navesti plavu ribu. Jer to je nešto neizostavno ako ste u posjeti ovom kraju. Nevažno na koji način je spremljena ali je nešto što se mora probati.

Nakon toga valja spomenuti i janjetinu. Za sve one koji nisu baš ljubitelji plave ribe. Janjetina je nešto što se mora probati u ovome kraju. Glavna specifičnost janjetine u ovom kraju je što je uzgajana na poseban način. Hraneći se hranom s pašnjaka koja obiluje raznim biljem koje je specifično za ovaj kraj.

Najukusnija i najspecifičnija je paška janjetina. Za koju i svjetski gastronomi smatraju jednom od najkvalitetniji.

Zadnje ali ne manje važni su škampi. Mnogo ljudi ne zna da je zadarsko područje bilo bogato ovim skupim specijalitetom. Doslovno do prije tridesetak godina su se mogli kupiti na tržnici po pristupačnoj cijeni.

I naravno nakon odlične hrane, valjda se i zasladiti. Naime, Zadarska torta ima svoju tradiciju koja je duža od dva stoljeća.

Neizostavna jela

Neka od jela koja je neizostavno probati ako se kojim slučajem pronađete u ovom kraju su: Paški sir koji je neizostavan uz dobru kapljicu. Tu su još i paška skuta, novigradska dagnja, biogradska ćućka te još mnoga jela koja su specifična za ovaj kraj.

Sva ta jela su s vremenom ušli u posebnu gastronomsku ponudu ovog kraja, kao neizostavne. Kroz povijest su se ta jela koristila u domaćinstvima a danas su specijaliteti zadarskih restorana i konoba.

S obzirom na sve spomenuto, vjerujem da je ovaj kraj idealan za sve ljubitelje dobre spize, prekrasnih paža. Zasigurno svatko tko je ljubitelj tradicionalne hrane i vrhunskih specijaliteta kojih je nebrojeno mnogo mora posjetiti ovaj kraj.

Ovo područje zasigurno nudi jedan od najupečatljivijih odmora koji je svima zanimljiv. Mladima koji vole more, sunce, zabavu i hranu, kao i starijima koji su više orijentirani na odmor i hranu, svidjet će se ovaj dio. Obično je jako sunčano, pa ako želite uživati ​​u 100% preporučenom odmoru, apartmani Queen Beach Resorta imaju folije za prozore za zaštitu od sunca. Ove plahte filtriraju sunčevu svjetlost i sprječavaju ulazak topline i svjetlosti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Vrati se na početak