Kraljičina plaža u Ninu

Plaže u Ninu su glavna karakteristika samoga grada te isto tako, jedne od najljepših u Hrvatskoj, pa čak i svijetu. Primjerice, Kraljičina plaža u Ninu koja je očigledno najmarkantnija.

Za vrijeme kupanja u čistom i toplom moru sa nezaboravnim prizorom na planinu Velebit, teško je ostati ravnodušan. Dok se ukupna dužina svih plaža proteže kroz 8 kilometara, 3 kilometra od te dužine zauzima samo Kraljičina plaža.

Posebnost te plaže je u plitkom i toplom moru što prije svega privlači obitelji sa malom djecom. Pješčana plaža pruža lak pristup starijim osobama i osobama s invaliditetom. U isto vrijeme omogućuje djeci beskrajnu zabavu iz razloga što je mokar pijesak odličan za oblikovanje.

Kraljičina plaža u Ninu; turističke atrakcije

Kraljičina plaža u Ninu

U blizini same plaže nalaze se i odlični obiteljski smještaji iz kojih se izdvaja Queen Beach Resort. To su novosagrađeni apartmani, isto tako ponajviše najmjenjeni obiteljima sa djecom.

Kraljičina plaža u Ninu je jedna od nezaobilaznih lokacija za obiteljski odmor zbog toga što nudi raznolik sadržaj. Osim Aqua parka, zahvaljujući vjetrovima lagune, moguće je okušati se u zmajarenju ili surfanju.

U sklopu plaže moguće je koristiti tuševe, pedaline i ležaljke uz naknadu. U blizini se također nalazi bar i mjesta za odbojku na pijesku. Isto tako, bitno je spomenuti i dostupnost parkirališnih mjesta.

Ova pješčana plaža također nosi i legendu sa sobom, vezanu uz suprugu prvog hrvatskog kralja Tomislava. Nju je, legenda kaže, privukla posebna ljepota ove plaže stoga je kraljevska obitelj tamo provodila vrijeme pri svakom posjetu grada Nina. Iz tog razloga je toj čuvenoj plaži dodijeljeno ovo karakteristično ime.

Pored toga, još jedna od zanimljivosti je da bi došli do same plaže, morate prijeći desetak metara dugi plićak. Nakon toga se ta pješčana plaža proteže još nekoliko stotina metara. U slučaju da su Queen Beach apartmani na moru Nin vaše odredište za ljetovanje, Kraljičina plaža u Ninu bit će udaljena od vas samo 40 metara. Stoga se u večernjim satima možete opuštati u laganim šetnjama uz obalu, na korak do odmarališta.

Zdravstveni turizam


U neposrednoj blizini se dodatno nalazi i čuveno ljekovito blato, Peloid. Prije svega se koristi za liječenje reumatskih bolesti, deformacija kralježnice te raznih kožnih oboljenja. Međutim, neki mu dodatno pripisuju i zasluge u borbi protiv celulita.

Prema uputstvu, prije odlaska na kupanje, treba se namazati blatom te provesti neko vrijeme na suncu kako bi se blato osušilo. Zatim se možete bez brige opustiti i uživati u bistroj vodi lagune.

kraljičina plaža (queen's beach) nin

Kako biste dobili najbolji rezultat, najvažnije je provoditi terapiju svaki dan kroz deset dana ili više. Djelotvornost ovog ljekovitog blata su iznad svega, provjerili desetci tisuća ljudi kroz četiri desetljeća.

Doživljaj koji zasigurno ne biste trebali propustiti su nezaboravni zalasci sunca. U slučaju da želite još bolji doživljaj, nešto malo dalje od Kraljičine, nalazi se plaža Sabunike. Tamo je moguće pristupiti vidikovcu.

To je također jedna od poznatih plaža u Ninu sa plitkim i čistim morem, no nije pješčana već se nalazi na kamenitom tlu.

U konačnici, sve plaže u Ninu se odlikuju specifičnom atraktivnošću, no Kraljičina ipak na kraju prevladava, ponajviše zbog svoje veličine i položaja.

Savršeno mjesto za obitelji s djecom

Zbog dugog plićaka, Kraljičina plaža u Ninu je velika atrakcija za obitelji s malom djecom. Toplo more i neograničene količine pijeska su sve ono čemu se vaši najmlađi nadaju kada krenu na ljetovanje.

Svake godine se u kolovozu organizira i festival pijeska, tako da će vaši najmlađi imati priliku sudjelovati u natjecanju za najbolju pješčanu skulpturu. Osim mališana, na natjecanju mogu sudjelovati i odrasli umjetnici, te koji su sačuvali dječji pogled na svijet.

obiteljski-odmor-nin

Natjecanje se odvija u vodstvu kipara, stoga osim zabave, ovaj festival sa sobom donosi i korisno iskustvo za one koji se bave ili žele baviti umjetnošću. Pošto je ova destinacija prepoznata kao odlična za obiteljski odmor, turistička zajednica se potrudila ponuditi puno više od same zabave u pijesku.

Aquapark je također jedna od atrakcija koja je izrazito popularna među mlađim naraštajima. Za one malo starije postoji i Jet-Ski, pedaline, surfanje i paragliding. Na samoj plaži zasad nema restorana, no postoji caffe bar i široka ponuda brze hrane kao što su kuhani kukuruzi, sladoled, pomfrit, burgeri i slično, što će sigurno obradovati djecu.

Većina smještaja u blizini se također prilagodila ovakvoj vrsti turizma, tako da je vrlo lako pronaći smještaj s dječjim sobama ili krevetićima za bebe. Queen Beach apartmani također nude takvu vrstu smještaja, uz neposrednu blizinu ove atraktivne plaže.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Vrati se na početak