Ninska Laguna

Ninska Laguna je plaža kao stvorena za sve ljubitelje pješčanih plaža. Plitko, toplo more… Treba li još nešto reći? Ako ste ikada razmišljali o mjestu gdje bi se mogla zabaviti cijela obitelj, bilo da se radi o odraslima ili onima najmlađima, onda je Kraljičina plaža kao stvorena za vas.

Nisu samo pijesak i temperatura mora ono što privlači mnoge prema ovom mjestu, nego i pogled prema Velebitu.

Zaista je poseban osjećaj promatrati Velebit dok sjedite na plaži. S jedne strane ste u pitomom okruženju, a s druge strane gledate prema impresivnoj planini koja budi poštovanje.

Planina Velebit

Velebit je četvrta planina u Hrvatskoj koja se pruža uzduž Velebitskog kanala. Cijelo područje je zaštićeno kao park prirode.

Svi ljubitelji prirodnih bogatstava zaputit će se prema ovom dijelu Hrvatske kako bi istražili Paklenicu i Sjeverni Velebit.

Upravo se unutar NP Sjeverni Velebit nalazi zaštićeni rezervat Hajdučki i Rožanski kukovi. Ali toj ćemo prirodnoj ljepoti drugom prilikom.

Za planinare, ali i one koji se žele malo odmoriti od mora i prekrasne okolice Nina i Zadra, na Velebitu postoji mnogo markiranih puteva.

Zahvaljujući označenim stazama povezani su planinarski domovi i okolna mjesta. Pritom treba istaknuti Premužićevu stazu koja prolazi Sjevernim i Srednjim Velebitom, a povezuje Planinarski dom Zavižan s Oštarijskim vratima preko Velikog Alana.

Kraljičina plaža

Ninska Laguna poznata je i kao Kraljičina plaža ili Queens beach. Dugačka je 3 km i ima jedan od najljepših pogleda.

Idealno je mjesto za sve koji žele miran odmor, a najviše za obitelji s malom djecom. Jedna od prednosti ove pješčane oaze je što ima ljekovitu ulogu.

Jeste li znali da se upravo u Ninu uz Kraljičinu plažu nalazi ljekovito blato peloid?

Peloid je poznat kao prirodni lijek koji se koristi za liječenje brojnih bolesti već duži niz godina. Pomaže kod liječenja brojnih kožnih oboljenja kao što je psorijaza.

Ne treba zaboraviti na žensku neplodnost, probleme s lokomotornim sustavom, deformacije kralježnice te reumatske bolesti.

Jeste li znali da se u blizini poznate plaže nalazi i 6 natura staništa? Upravo na ovom mjestu postoje 4 endemične i 3 rijetke biljke.

Pored njih tu su još i ptice koje vole močvarna staništa, a zbog čega okolica Nina posebno privlačna ljubiteljima prirode.

Ptica Vlastelica se smatra zaštitnim znakom poznate lagune. Prije nego nastupi zima ove prekrasne ptice odlaze prema toplijim morima te se ponovno vraćaju u ožujku. Gnijezde se blizu Solane Nin.

Ninska Laguna

Na plaži postoji puno popratnog sadržaja. Tako svi posjetitelji imaju priliku koristiti kabine za presvlačenje, iznajmiti suncobrane ili ležaljke.

Također možete uživati u bogatoj ponudi dalmatinskih specijaliteta zahvaljujući raznovrsnoj ponudi restorana, ali i barova gdje možete uživati u kavi ili nekom drugom napitku.

Zašto odabrati Nin

Bilo da ste ljubitelj zanimljive povijesti kao i raznovrsne ponude znamenitosti, kao što je kip biskupa Grgura Ninskog, oduševit će vas bogata ponda grada Nina.

Nin se smatra jednim od najstarijih gradova na obali Sredozemlja. Poznat je po brojnim znamenitostima, kao što je mala crkva sv. Križa te po naravno prekrasnoj plitkoj i pješčanoj laguni.

Ukusno jelo ninski šokol, čuvena ninska sol te rijetka fauna, samo su jedan od razloga zbog čega ovo mjesto svake godine posjeti sve više turista. Na kraju možete zaključiti kako se radi o lokaciji gdje svatko može pronaći zabavu.

Bilo da ste ljubitelj cjelodnevnog izležavanja na plaži, ili ste možda osoba koja voli aktivni odmor, jasno je kako ste odabrali pravo mjesto za odmor.

Zbog svog jedinstvenog položaja, a to su blizina Nina i Zadra, Queens beach ili Ninska laguna, jedno je od popularnijih odredišta bilo za proljetne praznike ili ljetni odmor.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Vrati se na početak