Wings for life Zadar

Od 2014. kada je ovaj globalni projekt započeo, Zadar je domaćin hrvatskog izdanja Wings for life Zadar međunarodne utrke. Zajedno s Zadrom utrka je održavana i u drugim međunarodnim gradovima poput Minhena, Beča i slično.

U ovoj globalnoj utrci sudjeluje preko više od 60 zemalja s velikim brojem sudionika. Kao i svake godine do sada Wing for life Zadar se održao i kod nas. Ovogodišnji start je bio 5. svibnja u 13:00 sati. Zanimljivo je da ova utrka nema ciljnu liniju. I upravo zbog toga je svatko može završiti.

Cilj utrke Wings for life Zadar

Naime prilikom plaćanja startnine činiš dobro djelo. Također dio novca se može donirati putem humanitarne kampanje. A glavni cilj prikupljanja novca je istraživanje leđne moždine i kliničke studije.

U suštini njihov glavni cilj je istraživanje spinalne moždine i otkrivanje lijeka za ozljede iste. Wings for life Zadar a i sve ostale utrke kao i sama organizacija su isključivo neprofitne. Naime, sve administrativne troškove zaklade kao i same utrke financira Red Bull.

U samoj utrci može sudjelovati bilo tko. Ponajviše su to ljudi kojima je stalo te koji se vole zabaviti a uz to čineći dobro djelo. Nije bitno da li si sportaš, rekreativac ili nešto treće. Trčiš s ciljem da pomogneš a uz to nije bitno koliko ćeš otrčati.

Minimalna dobna granica

Ako želiš u nekim od narednih godina sudjelovati u Wings for life Zadar bitno je znati da je najmanja dobna granica za sudjelovanje 16 godina. Također bitno je napomenuti da svi maloljetni sudionici moraju imati potpisanu izjavu od strane roditelja.

Sudjelovati mogu i sudionici u invalidskim kolicima, a uvjet za njih je ista dobna granica. Najzanimljivije kod ove utrke je to što nema klasičnog cilja. Među nagradama koje možete osvojiti su naljepnice za staklo koje nudi tvrtka Zaštitne Folije.

Naime već nakon pola sata kreće presretačko vozilo odnosno pokretna ciljna ravnina. To isto vozilo sustiže sudionike utrke. Prve sudionike koje prestigne, oni su prvi koji slave svoj uspjeh. A posljednje prestignuti sudionik je jedan od globalnih pobjednika.

Iako pobjednicima se mogu smatrati apsolutno svi koji se pojave na startu i krenu trčati za one koji to ne mogu.

Spektakularne brojke

Kao što je već i spomenuto, Wings for life Zadar broji brojne sudionike. A na međunarodnoj razini je taj broj poprilično veći. Također tu su i brojni sudionici koji nisu mogli sudjelovati u utrci, ali su mogli skinuti aplikaciju u kojoj ih je virtualni presretački auto prestizao.

S obzirom na veliki broj sudionika u ovoj utrci, turističke agencije su također prepoznale dobrobit te kao takve nude razne ponude za sudionike utrke. Od brojnih smještajnih jedinica koje čak niti ne moraju biti u samome Zadru.

Naime i okolna mjesta nude bogat smještaj, jedan od takvih je sigurno i Queen Beach Resort u samoj blizini Nina.

Uz bogat smještaj, također ovaj kraj nudi i brojne znamenitosti, prekrasne plaže u uvale. Tako da svi sudionici Wings for life Zadar imaju priliku uz sudjelovanje na utrci i uživati u čarima ovog kraja.

Svakako, svatko tko može i ima priliku sudjelovati u ovoj utrci bi trebao. Uz samo humanitarni karakter utrke, garantirana je i dobra zabava.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Vrati se na početak